Knjiga Umesto Bensedina – Akcija prikupljanja knjiga samopomoći

Prema nekim statistikama, u Srbiji se svake godine popije preko 5 miliona kutija bensedina i drugih lekova za smirenje. Ovo je zaista alarmantan podatak, koji, pak, nije iznenađujuć. Naime, kod nas gotovo da ne postoji svest građana o alternativnim vidovima lečenja (prvenstveno mislimo na psihoterapiju).

Budući da su usluge psihoterapeuta mnogim građanima nedostupne (najčešće usled ograničenih finansijskih i vremenskih resursa, ali nažalost i zbog sveprisutne stigme), preporučljivo je koristiti preostale vidove pomoći, gde bismo izdvojili biblioterapiju. Biblioterapija, odnosno „lečenje knjigom“, je jedna od osnovnih alatki svakog iskusnog psihoterapeuta. .

Cilj ove akcije jeste prikupljanje knjiga iz psihologije, knjiga samopomoći (self-help) i uopšteno svih knjiga koje su nekome pomogle da prevaziđe pshičku krizu. Svi ljudi dobre volje su dobrodošli u doniranju knjiga koje potencijalno mogu pomoći osobama u krizi. Cilj nije odustajanje od tradicionalnih metoda lečenja (u vidu medikamenata), već dizanje svesti o dopunskom blagotvornom dejstvu kvalitetne knjige.

Savetovalište Metanoja će u saradnji sa IP Prosveta prikupiti, evidentirati i proslediti sve knjige na pravu adresu, odnosno svim licima s psihičkim tegobama koja nam se obrate.

Molimo Vas da podelite ovaj događaj i zajedno učinimo jednu malu, ali potencijalno značajnu stvar! 🙂

Mesto održavanja: IP Prosveta, Knez Mihailova 12
Vreme održavanja: 26.3.2019. od 17 do 21h

1.179

One Comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.