U gostima nam je bio… prof. Windy Dryden

Ovaj vikend je definitivno poneo epitet nezaboravnog. U gostima nam je bio jedan od najvećih psihoterapeuta i edukatora iz oblasti kognitivno-bihejvioralne psihoterapije u Velikoj Britaniji, svetu (a možda i šire). Bavi se psihoterapijom i savetovanjem još od 1975. godine i jedna je od prvih osoba u VB koja je trenirana iz oblasti KBT-a.

Objavio je preko 200 (slovima: dve stotine) knjiga i trenirao je terapeute iz celog sveta, a najviše iz VB, SAD, Južnoafričke Republike, Turske i Izraela. Danas je profesor emeritus na Goldsmit Univerzitetu u Londonu.

Zahvaljujući ogromnom zalaganju REBT pridruženog trening centra Instituta Albert Elis iz Njujorka, gospodin Drajden je održao dvodnevni trening iz kognitivno-bihejvioralnog koučinga. Mogli smo da čujemo mnogo korisnih informacija vezanih za koučing, ali i uopšteno psihoterapijsku praksu. Njegova demonstracija seanse na ovom seminaru je mnogima bila, blago rečeno, inspirišuća. Image may contain: 1 person, sitting

Cognitive-Behavioural Coaching by Windy Dryden Ph.D. za ostale slike uđite na link.

U subotu smo imali nešto manje formalni aspekt posete prof. Drajdena. Naime, članovi Savetovališta Metanoja su imali tu čast da ispune veliku želju gospodina Vindija – gledanje fudbalske utakmice na najvećem srpskom stadionu. Kao veliki poznavalac fudbala i strastveni navijač Arsenala, želeo je da uživo vidi kako je to kada igra Crvena Zvezda pred svojom publikom. Može se zaključiti da se lepo proveo kada pogledamo slike.

Pored standardne opreme, Zvezdinog šala i kape, na poklon je dobio kapu i suvenir od zaista najvećeg srpskog kluba FK Zemun. 🙂 I dalje ostaje misterija kako je toliko ogroman čovek stao u ovo sitno telo.

 

1.460

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.