Uspešno sprovedena akcija „Knjiga Umesto Bensedina“

Uspešno je sprovedena humanitarna akcija, nastala u saradnji savetovališta Metanoja i izdavačke kuće Prosveta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se prisetimo, ova akcija je nastala iz potrebe da se javnost upozna s činjenicom da se godišnje u Srbiji popije oko pet miliona kutija bensedina i drugih sedativa, te da postoje alternativni načini prevazilaženja psihičke krize. Mi smo se fokusirali u ovoj akciji na biblioterapiju, odnosno na lekovito dejstvo dobre knjige. Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je 26. marta prikupljeno više od pedeset naslova iz oblasti psihologije/samopomoći.

Prvenstveno bismo se zahvalili izdavačkoj kući Prometej i Zavodu za udžbenike, koji su zajedno donirali čak 18 naslova. Takođe ne smemo izostaviti ni humane pojedince, poput Milice Jocić, Ljubice Đorđević, Tijane Mirović, Gordane Đokić, Nedeljka Radojičića, Ivane Drljače, Jovane Đukić i Vladimira Simića bez kojih ova akcija ne bi bila toliko uspešna.

U narednom periodu će savetovalište Metanoja održati niz besplatnih razgovora s građanima i potom ustupiti na korišćenje donirane primerke knjiga. Samim tim će osobe u krizi dobiti dve pomoći – jedna je razgovor sa stručnim licem, a druga je mogućnost korišćenja besplatne biblioteke našeg savetovališta. Pratite naš sajt i društvene mreže, kako biste bili obavešteni o spomenutim akcijama.

1.425

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.